Laimės metras

Laimės metro gamyba prasidėjo nuo programinio kodo. Vėliau gimė idėja – kaip programinį kodą paversti realiu daiktu. Programinis kodas sukurtas taip, kad sensoriaus gaunamas signalas įžiebtų  LED juostą atitinkama spalva ir skaičiuotų žmonių pasirinktas emocijas. Žalia spalva – teigiama emocija, raudona – neigiama emocija.

Šiam darbui panaudotos priemonės: programuojama Neopixel LED juosta (1 metras), du IR sensoriai, mikro valdiklis BBC micro:bit, jungiamieji laidai, maketavimo plokštė, 5V 2A maitinimo šaltinis, iš medžio sukonstruotas stovas, stalas, lipni juosta, kartoninė dėžė, popierius.

Gimnazijoje buvo atliktas tyrimas: kaip pirmadieniais jaučiasi 5 – 8 ir I – IV gimn. klasių mokiniai. 5 – 8 klasių mokiniai balsavo 132 kartus. Rezultatai: linksma emocija – 85 balsai, bloga emocija ­– 47 balsai. I – IV gimnazijos klasių mokiniai balsavo 119 kartų. Balsai pasiskirstė taip:  58 kartai už gerą ir 61 už liūdną emociją. Beje, net visą savaitę I-IV gimn. kl. mokinių emocija buvo liūdna, ir laimės metras švietė tik raudona spalva. Išvadas paliekame pasidaryti patiems.

Laimės metras – tai prietaisas, kuriuo galima išreikšti kiekvienos dienos savo nuotaiką. Priėję prie „laimės metro“ pasirinkite, kokios nuotaikos esate. Ar jūsų nuotaika gera, ar bloga? Balsuoti galite priėję prie jo ir perbraukę ranka virš jums norimo veidelio (be jokio kontakto, Jūsų saugumui). Jei šiandien jūsų  nuotaika bloga,  rinkitės liūdną šypsenėlę, o jeigu nuotaika gera, rinkitės linksmą šypsenėlę.

Laimės metrą sukūrė 8 b klasės mokinės Ugnė Žitkauskaitė ir Deimilė Deltuvaitė. Mokines konsultavo mokytojai Donatas Zdanavičius ir Sigitas Rinkevičius.