Akcija „Lietuva skaito!“

Gegužės 3-5 dienomis Gimnazijos mokiniai dalyvavo Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos (LISPA) inicijuojamoje skaitymo skatinimo akcijoje „Lietuva skaito!“. Tai gegužės 7-ąją, Lietuvai minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, vykstantis visuomeninis renginys, kviečiantis dalintis skaitymo virusu ir laužyti su skaitymu susijusius stereotipus. Šiemet akcija „Lietuva skaito“ sako – knyga gali! Ji gali padėti rasti atsakymus, nusiraminti kai aplinkui neramu, ji gali suburti žmones arba leidžia pabūti savo mintyse.

Mokiniai dalyvavo virtualiose pamokose, kurias ves leidėjai, rašytojai ir spaustuvininkai.

4b klasės mokiniai klausėsi pamokos apie Vytauto V. Lansbergio knygas, susitiko su rašytoju ir su jo knygas leidžiančios leidyklos „Dominicus lituanus“ vadove Ramune Landsbergiene.

5a klasės mokiniai klausėsi leidyklos knygų gimimo istorijų, kurias pasakojo leidyklos „Tikra knyga“ atstovė Daiva Rudytė, suburianti puikiausius rašytojų ir knygų dailininkų duetus. Leidyklos knygos vis yra apdovanojamos įvairiomis premijomis, verčiamos į įvairiausias pasaulio kalbas.

5b klasės mokiniai dalyvavo pamokoje „Spausdinta knyga. Kokias paslaptis slepia popierius?“, kurioje sužinojo viską apie spausdintas knygas.

6a klasės mokiniai sužinojo, kaip gimsta erdvinės knygos: koks kelias praeinamas nuo idėjos, konstravimo, iliustracijų kūrimo, begalės bandymų iki galutinio, ištobulinto varianto. Pamatė, kaip knyga surenkama ir kiek darbo įdedama. Kiekvienas atverstas knygos puslapis – netikėtumas, pasakojantis naują istoriją.

Mokiniai sužinojo daug naujų, negirdėtų dalykų ir apie knygas, ir apie popierių. Visos pamokos buvo įsimintinos, naudingos ir dar kartą priminė, kokia vis dėlto yra svarbi knyga.