XII rajoninis liaudies dainų festivalis „Ošia ąžuolai 2022“

Gegužės 27 dieną tradiciniu tapęs lietuvių liaudies dainų festivalis „Ošia ąžuolai‘‘ rajono mokyklas sukvietė jau dvyliktąjį kartą. Į šventę atvyko dainininkai iš Gražiškių, Bartninkų, Gižų, Vilkaviškio, taip pat svečiai iš Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos. Mūsų mokyklą atstovavo du šaunūs 4 b klasės mokiniai:  Gitanas Šėporaitis ir Arnas Mačys, kurie atliko lietuvių liaudies dainą „Tu, avinėli riestaragėli“.

Dr. Jono Basanavičiaus gimtinėje darniai skambėjo linksmos, nuotaikingos ir lyrinės lietuvių liaudies dainos. Taip pat skambėjo ir ukrainietiškų dainų, kurias atliko vilniečiai bei solistė iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos.
Pabaigoje visiems festivalio dalyviams bei jų mokytojoms buvo įteikti padėkos raštai. Įsiamžinę bendroje nuotraukoje, visi turėjome galimybę pasivaikščioti po sodybą, pasigėrėti ąžuolynu ir pasidžiaugti, kad liaudies daina vienija daugelį bendraamžių, puoselėjančių liaudies tradicijas ir papročius. Džiugu, kad liaudies dainai yra neabejingi rajono mokyklų muzikos mokytojai bei jų mokiniai.

Mokytoja Irma Menčinskienė