SKAMBANTIS PAVASARIS

Kiekvienas pavasaris džiugina daugybe renginių, ne išimtis ir šis. Birželio 2 dieną Kalvarijos kultūros centre vyko jaunimo festivalis „Skriejame ratu“. Šis festivalis tai vienas iš Kalvarijos savivaldybės administracijos kartu su partneriu, Kalvarijos kultūros centru, įgyvendinamo projekto „Kultūros jungia

žmones“ renginių. Projektas įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos. Šiame renginyje dalyvavo mūsų 4 b klasės mokiniai Gitanas Šėporaitis ir Arnas Mačys, kurie atliko dvi dainas: „Mamyte, tau padovanosiu“ bei „Baltos lelijos“.

Birželio 3 dieną Virbalyje nuskambėjo  VI vokalinės muzikos festivalis – konkursas „Keliaujanti daina 2022“. Labai smagu, kad šiame renginyje dalyvavo gausus būrys ne tik mūsų rajono atlikėjų, bet ir svečių iš Telšių. Pilviškių gimnaziją atstovavo dainavimo būrelio „Dainorėliai“ mokiniai bei instrumentinė grupė „Garsas“.

Festivalio – konkurso tikslas suteikti galimybę gabiam jaunimui reikštis rajono miestelių viešose erdvėse, puoselėti dainavimo tradicijas, ugdyti ir lavinti vaikų meninį skonį, meistriškumą, sceninę kultūrą.

Renginį lydėjo gera nuotaika, skambios dainos, aplodismentai. Pabaigoje, komisijos sprendimu,  renginio dalyviams buvo įteiktos įvairios nominacijos, visi buvo vaišinami „Art Glacio“ dovanotais ledais, mokinius ruošę pedagogai

apdovanoti padėkos raštais.  Mažiesiems dainorėliams skirta HARMONIJOS nominacija. Tuo labai džiaugiamės. Dėkojame renginio organizatoriams už sukurtą galimybę pasirodyti,  gražų renginį ir gerą nuotaiką.

Mokytoja Irma Menčinskienė