Tarptautinis jaunųjų vertėjų konkursas „Juvenes Translatores“

Lapkričio 24 dieną vienu metu visos Europos jaunieji vertėjai (o jų buvo net 3000!!!) palinko virš kompiuterių ir įdėmiai skaitė bei dirbo su vertimui pasirinktais tekstais. EUROPOS KOMISIJOS VERTIMO RAŠTU GENERALINIS DIREKTORATAS jau kelerius metus organizuoja šį konkursą, kuriame išskirtinai dalyvauja tik 11-ų (III gimn. klasių) mokiniai ir varžosi dėl geriausio jaunojo vertėjo titulo.
Šiais metais atsitiktinės paraiškas konkursui pateikusių Lietuvos mokyklų atrankos būdu ir mūsų gimnazijos mokiniai tapo šio konkurso dalyviais. IIIa gimn. klasės mokiniai Adomas Šeštakaukas, Miglė Miliauskaitė ir Marius Draugelis darbavosi versdami tekstus iš anglų kalbos į lietuvių kalbą, o tos pačios klasės mokinė Karolina Skladaitytė pasirinko vertimą iš vokiečių kalbos į gimtąją kalbą. Mokinius dalyvauti konkurse paskatino mūsų gimnazijos užsienio kalbų mokytojos Vilija Ambrasienė, Neringa Surdokienė ir Ina Kirvelaitienė.
Pagal konkurso taisykles konkurso dalyviai galėjo naudotis popieriniais bei internetiniais dvikalbiais žodynais, o vertimui turėjo vos 2 valandas, per kurias reikėjo atskleisti net tik užsienio kalbos žinias, bet ir gimtosios kalbos žodžio valdymo gebėjimus.
Konkursas baigėsi, vertimai pateikti, belieka sukryžiuoti pirštus ir laukti rezultatų. Laureatų vardus ir pavardes, jų vertimus Vertimo raštu generalinis direktoratas oficialioje konkurso „Juvenes Translatores“ interneto svetainėje paskelbs 2023 m. vasario mėn. pradžioje. Jie bus pakviesti atvykti į 2023 m. pavasarį Briuselyje vyksiančią apdovanojimų ceremoniją.