Pasaulinė sveikatos diena

Pasaulinė sveikatos diena yra švenčiama kasmet balandžio 7 d. Šią šventę inicijuoja PSO nuo 1950 metų. Diena švenčiama siekiant supažindinti visuomenę apie tam tikras su sveikata susijusias temas, šitaip pabrėžiant PSO prioritetines sritis.
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) iniciatyva šią dieną pasaulyje skatinama fizinė, psichinė ir emocinė gerovė. Kiekvienais metais ši diena skiriama vis kitai aktualiai sveikatos temai. 2022 m. šūkis – „Mūsų planeta, mūsų sveikata“.
Pandemijos įkarštyje, esant užterštai planetai ir daugėjant susirgimų vėžiu, astma, širdies ir kraujagyslių ligomis, 2022 m. PSO žada sutelkti dėmesį į neatidėliotinus veiksmus, kurių reikia norint išlaikyti žmonių ir planetos sveikatą ir skatinti judėjimą, orientuotą į visuomenės gerovę.
Prie sveikesnės planetos galime prisidėti kiekvienas. Tereikia pradėti nuo savęs – tinkamai rūpintis savo fizine ir emocine sveikata bei nepamiršti puoselėti mus supančią aplinką.
Balandžio 7 d. gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai dalyvavo užsiėmime „Emocijos ir jausmai“, skirtame emocinės sveikatos stiprinimui. Balandžio 11 dieną gimnazijoje svečiavosi Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės, kurios 1-4 kl. mokiniams vedė pasivaikščiojimus su šiaurietiško ėjimo lazdomis. Šių užsiėmimų tikslas-skatinti judėjimą, orientuotą į visuomenės gerovę.

Visuomenės sveikatos specialistė Irma Simokaitienė