Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo

Vilkaviškio r. Pilviškių  „Santakos“ gimnazijos  darželio bendruomenė visą rugsėjo mėnesį, siekiant įtvirtinti mažiesiems ugdytiniams saugaus eismo įgūdžius,  vykdė integruotas veiklas „Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo“. Pasibaigus mėnesiui vyko susitikimas su Vilkaviškio bendruomenės pareigūnėmis ir gerai vaikams pažįstamu policijos bičiuliu Amsiumi.

Akcijos „Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo“ tikslas – ugdyti vaikų saugaus elgesio kelyje sampratą, padėti įgyti, amžių ir patirtį atitinkančius saugaus elgesio įgūdžius, ugdyti atsakomybę už savo ir kito asmens saugumą.

Saugaus eismo įgūdžiai ugdomi kasdien: ateinant ar atvažiuojant į darželį,  grupėje, pakeliui į namus ir t.t.  Vaikai, įvairių pažintinių veiklų metu, žaisdami žaidimus, atlikdami STEAM „iššūkius“, kūrybines užduotis, tyrinėdami aplinką, diskutuodami ir padėdami vieni kitiems, susipažino su pagrindiniais kelio ženklais, saugaus eismo taisyklėmis, įgijo naujos patirties, kaip saugiai pereiti gatvę. Mažieji džiūgavo bendraudami su pareigūnais, prisiminė saugaus eismo taisykles, drąsiai atsakinėjo į klausimus, kartu su Amsiumi linksmai šoko. Atsisveikindami pareigūnai padovanojo balionų, spalvinimo knygelių ir daug teigiamų emocijų.

Ačiū Vilkaviškio policijos bendruomenės pareigūnams.

 Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Irma Barušauskienė