Krepšinio turnyras, skirtas fizinio ugdymo mokytojo Arūno Vaitiekaičio atminimui

Lietingą vasario 18-osios rytą Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje į krepšinio turnyrą, skirtą fizinio ugdymo mokytojui Arūnui Vaitiekaičiui atminti, susirinko daug krepšinio gerbėjų, atvažiavo mokytojo dukra Ugnė Grigonė su šeima, žmona Danutė, mokytojai, draugai, buvę mokiniai ir pažįstami. Turnyro atidaryme gimnazijos direktorė Danutė Valiūnienė dalijosi prisiminimais apie mokytoją Arūną, ekrane galėjai išvysti jo kelią gimnazijoje ir paklausyti jo balso. Susirinkusieji tylos minute pagerbė mokytojo Arūno Vaitiekaičio atminimą. Mokytojo dukra jautrius žodžius skyrė turnyro organizatoriams, dalyviams, žiūrovams ir savo tėčiui. Varžybos prasidėjo švilpiant buvusio Arūno kolegos, šviesios atminties mokytojo Antano Stanulio, švilpukui, kurį gimnazijos muziejui padovanojo mokytojo A. Stanulio dukros.

Gražiais pasirodymais visus turnyro dalyvius džiugino gimnazijos merginų šokių grupė (vadovė Eglė Šeštakauskienė) ir akrobatinio rokenrolo Pasaulio bei Europos čempionės, šiuo metu gimnazijos mokinės, Arsenia ir Oryna.

Puikiai praleisti šeštadienio susirinko penkios komandos: „49“, „Legionas“, „Svarbiausia – dalyvauti“, „56-oji laida“, „Upės upėtakiai“. Vyko gražios, draugiškos varžybos, kuriose teisėjavo Algidas Karalius ir Evaldas Kučiauskas. Buvo žaidžiama vieno minuso sistema, kai komanda, pralaimėjusi tarpusavio susitikimą, iškrenta iš turnyro. Trys valandos prabėgo akimirksniu. Varžybų protokolus vėl rašė mokytojo Arūno žmona, buvusi gimnazijos mokytoja, Danutė Vaitiekaitienė. Danutei padėjo gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai Edgaras Jankauskas ir Asta Durneikienė. Mokytoja Asta ne vienerius metus dirbo drauge su mokytoju Arūnu. Pirma vieta, turnyro taurė ir suvenyrai atiteko komandai „Legionas“. Antrąją vietą iškovojo klasės draugų komanda „56-oji laida“, kurią sudarė ir vyrai, ir moterys. Trečioji vieta atiteko komandai „Svarbiausia – dalyvauti“. Atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti visi turnyro dalyviai.

Pertraukų metu vyko baudų mėtymo turnyras, kuriame dalyvavo 14 dalyvių. Šį turnyrą laimėjo gimnazijos mokinys Lukas Lipskas, antrąją vietą iškovojo Ugnė Grigonė, buvusi gimnazijos mokinė, mokytojo A. Vaitiekaičio dukra, trečia vieta atiteko Danui Šidagiui.

Pasibaigus varžyboms prie kavos puodelio buvo prisiminti mokytojo Arūno gyvenimo epizodai tiek sporto aikštelėse, tiek kasdieniniame gyvenime. Kalbėta buvo daug: apie vakarus, kai gimnazijos sporto salė būdavo sausakimša, nes vykdavo mokytojų Danutės ir Arūno Vaitiekaičių organizuojami krepšinio turnyrai miestelio ir kaimyninių kaimų bendruomenėms, apie turistines išvykas ir žygius mokiniams, apie sporto puoselėjimą ne tik rajone, bet ir šalyje. Be to, tai buvo puiki proga sutikti seniai matytus draugus, pabendrauti, pasidalinti prisiminimais iš mokyklinių laikų. Turnyras pavyko, nes nuoširdžiai dirbo didelė gimnazijos bendruomenės komanda. Gimė dar viena graži ir prasminga Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos bendruomenės tradicija –kiekvienais metais organizuoti šį turnyrą.

VISOS NUOTRAUKOS