Knygos diena

Ankstyvame amžiuje labai svarbu girdėti gražią, taisyklingą suaugusiųjų kalbą, klausytis sekamų pasakų. Todėl visą savaitę, balandžio 8-12 dienomis, paminėjome tarptautinę Knygos dieną. Darželyje skatinome mokytojas, vaikučius ir tėvelius skaityti knygeles, kalbėtis apie jas, domėtis lietuvių liaudies kūryba, iliustruoti perskaitytas knygeles.

Logopedė Kristina Vizbarienė ir meninio ugdymo mokytoja Renata Janavičienė lankė vaikučius grupėse, supažindino su iškalbingąja pasakų heroje varlyte. Ji vaikučius mokė taisyklingos tarties, atliko burnos ir liežuvio mankštą, kalbėjo apie pasakų knygeles bei sekė pasakas „Raudonkepuraitė“, „Ropė“ ir „Pagrandukas“ su instrumentiniais įgarsinimais, pasitelkiant vaizdines priemones ekrane. Kiekvienos grupės vaikučiai džiaugėsi gavę dovanų įdomių istorijų knygelę.

Ugdytiniai kartu su tėveliais atliko užduotis namuose – skaitė knygeles ir jas iliustravo, o darželyje su mokytojomis spalvino žinomų pasakų personažus. Savaitės pabaigoje surengėme gausią darbelių parodą, vaikai buvo apdovanoti padėkomis.

Norime nuoširdžiai padėkoti vaikučiams, tėveliams ir mokytojoms už aktyvų bendradarbiavimą ir dalyvavimą šiame projekte.