,,Micro:Bit TECH 2020”

Vasario 18 d., Molėtų progimnazijoje vyko techninės kūrybos varžybos ,,Micro:Bit TECH 2020”. Varžybose dalyvavo trys mokyklos iš Lietuvos, viso 10 komandų. Mūsų gimnazijos komandas lydėjo mokytojas Donatas Zdanavičius.
Komandos galėjo pasirinkti priemones kokiomis spręsti klimato kaitos problemas. Panaudojant šviesos diodus ir LED programuojamas juostas (pradedančiųjų lygis) arba klimato kaitos problemų sprendimas, panaudojant servo, DC variklius (pažengusių lygis), bei antrines žaliavas. Komandos dirbo po 2 – 3 mokinius ir projektui įgyvendinti turėjo 2 val.
Iš Vilkaviškio r. Pilviškių ,,Santakos’’ gimnazijos dalyvavo trys komandos. Pirmąją komandą sudarė – Eimantė Bozytė, Pijus Bielskis ir Deivydas Paplauskas, antrąją komandą sudarė – Augustė Dailidaitė, Deimilė Deltuvaitė ir Ugnė Žitkauskaitė. Trečiąją komandą sudarė – Marius Draugelis, Akvilė Inkrataitė ir Fausta Mockutė, kurie ir tapo varžybų nugalėtojais (I vieta). Jų sukurtas įrenginys skaičiavo išmetamas šiukšles, dėkojo  bei grojo muziką taip skatindamas mažiau šiukšlinti mūsų aplinką, o šiukšles išmesti į tam skirtas vietas. Komisija šį darbą įvertino, kaip labai naudingą sprendžiant klimato kaitos problemas ir kaip estetiškai gražų darbą.
Šiose varžybose mokiniai gavo naujos patirties, gerų emocijų ir idėjų, ką galėtų sukurti ateityje.

Ugnė Žitkauskaitė 7b