Netradicinė muzikos pamoka

2022 m. kovo 17 d. mokykloje skambėjo afrikietiškų būgnų ritmai. 1-4 klasių mokiniai dalyvavo Kultūros paso edukacijoje „Afrikos būgnų pamokos“. Vaikai turėjo puikią progą išgirsti skirtingų afrikietiškų būgnų skambesį, jų atsiradimo istorijas, grojimo būdus ir galimybes, o svarbiausia – kiekvienas galėjo groti savo būgnu.
Užsiėmimą vedė perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ steigėjas Gediminas Mačiulskis. Mokytojas yra baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, mušamųjų instrumentų atlikėjo klasę. Ilgą laiką dirbo Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre. Artimiau su afrikietiška muzika susipažino, kuomet dalyvavo festivalyje „PerKumania“ Prancūzijoje. Ten pirmą kartą pamatė gyvą ir užburiantį afrikietiškų būgnų ansamblio pasirodymą. Studija „Afrikos būgnai“ tai pirmoji kompanija skirianti ypatingą dėmesį Afrikos būgnų muzikai ir siekianti su ja supažindinti aplinkinius.
Šioje pamokoje kiekvienas turėjo galimybę pabandyti sukurti muziką – ritmingą, užvedančią arba atpalaiduojančią, bet svarbiausia – individualią. Vaikai su didžiuliu džiaugsmu ir entuziazmu mokėsi afrikietiškų ritmų. Pamoka prabėgo akimirksniu.

Muzikos mokytoja Irma Menčinskienė