INTEGRUOTOS TECHNOLOGIJŲ – MATEMATIKOS PAMOKOS

Vasario 24d. 6a klasei vyko integruota matematikos – technologijų pamoka. Šioje pamokoje mokiniai kūrė raktų pakabukus ir taip kartu turėjo galimybę pasikartoti matematinius matus. Pamokos metu mokiniai kūrė naudodamiesi savo turimais eskizais, pagal tiksliai numatuotus dydžius, kuriuos išmatavo šios pamokos metu.
Pamokos eigoje mokiniai kirpo detales ir jas jungė kurdami savo individualius darbelius. Kupini geros nuotaikos mokiniai matavo detales, apskaičiuodami bendrą visos figūros plotą, taip derindami matematiką ir technologijas, siūdami, tobulindami savo siuvimo gebėjimus, kirpdami detales, žymėdami detalių dydžius ant medžiagos kreida, pagal tiksliai apskaičiuotus išmatavimus. Mokiniai kūrė įvairių formų ir spalvų darbus. Pasitardami tarpusavyje bei padedami mokytojų mokiniai kartojosi matematinius matus, siuvimo dygsnius, darbelių konstravimo eigą.
Visiems sekėsi puikiai, ir buvo įdomu kurti darbus, nes ne visada pasitaiko atlikti būtent siuvimo ir kartu matematikos užduotis vienoje pamokoje.
Mokinių sukurtus darbelius galite pamatyti matematikos kabinete, klasės stende.