Spalvota draugystės diena

Lapkričio 29 d. minima draugystės diena. Turėti tikrą draugą – didelis džiaugsmas, o pati draugystė padeda atskleisti save, pažinti savo emocijas bei jausmus, smagiai praleisti laiką, dalintis paslaptimis, patirtimis ir patarimais.

Ta proga Pilviškių „Santakos“ gimnazijos darželinukai  ir visa darželio bendruomenė  vykdė projektą „Spalvota draugystės diena“. Projekto metu buvo organizuojamos veiklos, kurių metu ugdytiniai turėjo galimybę susipažinti su spalvomis, atlikti kūrybines, komandines užduotis, skatinančias bendradarbiauti ir būti draugiškais, žaisti įvairius žaidimus.

Žaidimas – tai  metodas ugdyti vaikų sakytinę – rašytinę kalbą. Projekto metu vaikai žaisdami, eksperimentuodami, tyrinėdami, atlikdami STEAM, menines veiklas, sėkmingai  įgijo naujos patirties, aktyvino kalbėseną, taisyklingą žodžių, garsų tarimą, vystė intelektualinius procesus, sensorinius, spalvų pažinimo gebėjimus ir įgūdžius, socialinius kontaktus su grupės draugais, auklėtojomis ir visa darželio bendruomene. Visą praėjusią savaitę mažieji ruošėsi „Spalvotai draugystės dienai“ gamindami komandinius, kūrybinius darbus ir iš jų surengė nuostabią parodą. O projektą užbaigė su linksma ir spalvota švente dideliame draugų būryje. Jos metu „Ežiukų“ grupės vaikai parodė spektaklį „Boružė Liputė ir draugai“. O visa darželio bendruomenė ir kiekvienos grupės vaikai pasipuošė skirtingomis spalvomis. Taip darželis pražydo visa nuostabia spalvų gama.

     Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Irma Barušauskienė