Psichinės sveikatos stiprinimas

Alkoholio, tabako ir kitų psichoaktyvių medžiagų prevencijos programa „Sveika gyvensena – ne mada, o būtinybė12“.

                         PSICHINĖS SVEIKATOS STIPRINIMAS

Spalio 10-ąją,  Pasaulinės psichinės sveikatos dienos proga, „Jaunimo linija“ kvietė jungtis visas Lietuvos mokyklas į nuotolinę emocinės sveikatos pamoką apie tai, kaip įveikti dideles ir mažas krizes.

Jaunimo linijos psichologai ir savanoriai supažindino klausytojus kokios būna krizės, kaip jas įsivardinti, kaip padėti sau ir ką daryti, jei matai, kad sunku būna draugui. Pamokoje dalyvavo IIa gimn. klasės mokiniai iš mūsų gimnazijos.

Spalio 16 dieną Ia ir Ib gimn. klasės mokiniai dalyvavo  pamokoje-diskusijoje su gimnazijos visuomenės sveikatos specialiste alkoholio, tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų prevencijos tema. Naudodami  „Jaunimo linijos“ praktinį leidinį „Sunku būna visiems“, mokiniai pildė „Jausmų ledkalnį“, įsivardino kas slypi giliau, kodėl tas jausmas kilo, kokios pasekmės gali slypėti nesuprantant savo jausmų. Gimnazistai stebėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovo Rimanto Kėvalo interviu apie tai, kokia grėsmė kyla narkotinėmis ar kitomis nuodingomis medžiagomis apsinuodijusiems vaikams. Gydytojo teigimu, didžiausia problema yra tai, kad vaikai, daugeliu atvejų, nežino ką rūkė, kokios sudėties buvo garinimo skystis, to nežinodami ir medikai negali tinkamai suteikti pagalbą.                                                                     Rūkalų vartojimo prevencinės  pamokos metu, 5a ir 5b klasės mokiniai analizavo priežastis kodėl  pradedama rūkyti ir kodėl neverta pradėti rūkyti. Rengė plakatus rūkalų prevencijos tema.

Visuomenės sveikatos specialistė Irma Simokaitienė