Kas aš esu?

Spalio 18 dieną, mūsų gimnazijoje vyko paskaita II – IV gimnazijos klasių mokiniams, kurią vedė poetas ir tarpdisciplininių menų kūrėjas Julius Žėkas; baigęs skulptūros, fizikos, lietuvių filologijos, literatūrologijos, kultūros vadybos ir politikos studijas.

Renginio metu buvo gilinimąsi į emocinio intelekto svarbumą, aiškinimąsi, kodėl ugdymo įstaigose daugiausia dėmesio skiriama į kairiojo smegenų pusrutulio lavinimą (loginį mąstymą), kuris atsakingas už kūrybą, jausmus bei vaizduotę. Pasak jo, mes esame „patogūs“, „karta NORMALIAI“, kuriais lengva manipuliuoti, kurie pasiduoda kitų įtakai, nes patys nesuvokia, kas jie yra. Emocinis intelektas itin svarbus mokykloje, asmeniniame gyvenime, santykiuose su aplinkiniais. Todėl verta skirti daugiau dėmesio savęs pažinimui ir trokštamų savybių išugdymui. Tuomet tikimybė sulaukti pasisekimo ir įgyvendinti net pačius slapčiausius savo tikslus tikrai padidės.

Nors tai, kad šis žmogus apsilankė mūsų gimnazijoje buvo neplanuota, visi klausėsi susidomėję, publika aktyviai atsakinėjo į užduodamus klausimus. Ši paskaita atskleidė iki šiol negirdėtų faktų. Tikimės, kad tokio pobūdžio paskaitų gimnazijoje daugės, nes norisi išmokti ne tik matematikos, fizikos ar kalbų, bet ir meilės sau, santykių kūrimo būdų ar kaip pažinti save ne vien tik pagal „testukus“.

Ugnė Žitkauskaitė IIIb