Ruduo – eilėse, posmai – dainose

Antrus metus iš eilės meninio skaitymo –  kūrybinio rašymo būrelio mokiniai kvietė gimnazijos bendruomenę į poezijos popietę – konkursą  „Ruduo – eilėse, posmai – dainose“. Sakoma, kad ruduo – susimąstymo metas, pilnas gražiausių spalvų ir svajonių. Tą puikiai buvo galima suprasti klausantis šių metų jaunųjų konkurso dalyvių kūrybos, kai kiekvienas, sėdintis salėje, jautė įvairių emocijų pliūpsnius, turėjo galimybę jaunųjų poetų nuoširdžiai pateiktose ir lyg pačių išgyventose, aprašytose gyvenimiškose situacijose atrasti dalį savęs.

Šais metais į poezijos popietės organizavimą įsitraukė ne tik jaunieji poetai, tačiau ir šokėjai bei daininkai, kurių atliekami meniniai pasirodymai jaukioje rudeninėje aplinkoje suteikė dar daugiau šilumos ir gyvybės. Ypatingai sužavėjo gimnazijos mokytojų Inos ir Aistės kurtos eilės. Pedagogių kūrybinis kelias prasidėjo dar ankstyvoje jaunystėje, o iš jų perskaitytų eilėraščių žiūrovas galėjo įsitikinti tuo, kad gyvenimo dienų žavesys mus moko vertinti gyvenimą dabar ir džiaugtis greitai bėgančio laiko akimirkomis. Kiekviena diena dovanoja mums vis kažką naujo, gero, laukiamo ar maloniai netikėto.

Renginio pabaigoje direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rūta Bakūnienė pabrėžė, kokia svarbi yra kūrybos ir meno galia bei džiaugėsi tuo, kad įvairių menų atstovai geba tarpusavyje bendradarbiauti ir kurti nuostabius dalykus ant scenos. Pavaduotoja taip pat perskaitė savo kūrybos eilėraštį, kurio prasmė glūdi tikrovėje, patirtyje, sugrįžusia į gyvenimą eilėmis.

Konkurso laureatėmis šiais metais tapo 6b klasės mokinė Oskara Pažėraitė ir 8a klasės mokinė Eva Astrauskaitė. Merginos pirmą kartą skaitė savo kūrybą, kuri, kaip prisipažino pačios, stalčiuje glūdėjo jau ne vienerius metus. Todėl galima drąsiai teigti, kad svarbu būti drąsiems, atkakliai siekti tikslų bei svajonių.

Tikimasi, kad šis konkursas taps tradicija ir dar ne kartą suburs kūrėjus.

 

Mokytoja Aida Broniškienė