Krepšinio turnyras mokytojui Arūnui Vaitiekaičiui atminti

Kovo 30 d. Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos sporto salėje vyko, jau tradiciniu tapęs, antrasis krepšinio turnyras mokytojui Arūnui Vaitiekaičiui atminti. Jame dalyvavo keturios komandos: „Legionas“, „Suvalkietis“, „Jaunimas“ ir „ŠAK“. Turnyrui teisėjavo buvę mokytojo A. Vaitiekaičio kolegos A. Karalius ir E. Kučiauskas. Gimnazijos direktorė paskelbė varžybų pradžią ir pasidžiaugė, kad šis turnyras jau tampa tradicija. Varžybas stebėjo mokytojo A. Vaitiekaičio žmona Danutė, dukra Ugnė su šeima, kuri atvežė dovanų du krepšinio kamuolius su Kauno „Žalgiris“ komandos narių parašais.

Varžybos vyko rato sistema, t. y. visos komandos susitiko tarpusavyje ir sužaidė po vienerias rungtynes. Pirmieji į krepšinio aikštelę išbėgo „Legionas“  ir „Suvalkietis.“ Pergalė nusišypsojo „Legionas“ komandos vyrams, jie nugalėjo 60:27. Antrosios rungtynės vyko tarp „Jaunimas“ ir „ŠAK“ komandų. Šiame susitikime vyko įtempta kova. 22:21 nugalėjo „ŠAK“ komanda. Trečiose rungtynėse į kovą stojo „Suvalkietis“ ir „ŠAK“ komandos. Pergalę 33:25 iškovojo „Suvalkietis“ komanda. Ketvirtos rungtynės vyko tarp „Legionas“ ir „Jaunimas“ komandų. Šiose rungtynėse kova vyko už kiekvieną tašką. Stipresnė buvo „Legionas“ komanda, kuri laimėjo 40:29. Penktos rungtynės vyko taškas į tašką. Kovojo „Legionas“ ir „ŠAK“ komandos. Šį kartą 35:32 fortūna lydėjo komandą „ŠAK“. Paskutinėse rungtynėse susitiko „Suvalkietis“ ir „Jaunimas“ komandos. Pergalę 35:34 šventė komanda „Jaunimas“.

Po permainingų rungtynių nugalėtojų taurę iškovojo „ŠAK” krepšininkai, antri liko komanda „Legionas“, treti – „Jaunimas”. Naudingiausiu žaidėju tapo komandos „Suvalkietis“ krepšininkas Vidmantas Dimša.

Varžybų pertraukų metu vyko baudų ir tritaškių mėtymo turnyrai. Baudų turnyro nugalėtojais tapo Lukas Dėdelis ir Karina Šacaitė, o tritaškių – Lukas Dėdelis ir Ema Kazlaitė.

Tradicija tapusias varžybas tikimės surengti ir kitais metais!

Varžybų nuotraukos