Projekto „Saugok sveikatą kol jaunas 2“ viešinimo renginys

Gegužės 19 dieną gimnazijoje vyko Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotas projekto „Saugok sveikatą kol jaunas 2“ viešinimo renginys.  Jo metu IA ir IB gimn. klasių mokiniams lektorė Gintarė Razulevičiūtė skaitė paskaitas temomis: Susipažinimas su savo emocijomis. Emocinio balanso ugdymas. Situacijos nagrinėjimas ir sprendimas taikant konfliktų sprendimų strategijas. Depresijos priežasčių ir rizikos veiksnių analizė, taikant „World cafe“ metodo principus.

Psichiką veikiančių medžiagų ir alkoholio poveikis sveikatai. Žalingų įpročių pasekmės tolimesniems gyvenimo pasirinkimams.

Paskaitų metu buvo aptarta daugelis klausimų, susijusių su žmonių charakterių savybėmis bei temperamentu, gyvenimo vertybėmis ir kitomis jaunimui svarbiomis temomis. Pranešėja dalijosi gyvenimiška patirtimi, puikiai atsakė į mokiniams iškilusius klausimus. Susitikimo metu buvo atliekami testai, atskleidžiantys klausytojų asmenybės tipą, žiūrimi trumpi filmukai apie skirtingų žmonių temperamentus ir jų prisitaikymą prie aplinkos. Dalyvių manymu, paskaita buvo įdomi ir naudinga. Lektorė puikiai bendravo su gimnazistais, o išgirstą informaciją bus galima pritaikyti tolesniame gyvenime.

                                                                                                                    Rusnė Mauručaitė 8 B kl.
Visuomenės sveikatos specialistė Irma Simokaitienė